Al teu costat. Amb els teus nens. / ACCES ESPAI
Logo Web Cangurs de Guàrdia

20109694_sTotes aquelles persones que us ho podeu permetre, recorreu en aquests casos als avis. Tenir la possibilitat de poder deixar-lo en les millors mans (després de les vostres) i obtenir aquesta ajuda tan ràpidament com es pugui serien els dos avantatges de recórrer a aquesta solució. En contra, podríem parlar de certa sensació d’abús i petit, o no tan petit, peatge que s’ha de pagar en forma de cessió de drets parentals envers els avis.

Altres famílies opteu per ampliar el servei domèstic per sobre de les vostres necessitats, però amb la tranquil·litat que esteu 100% cobertes en cas de necessitat i de forma immediata. En aquest cas però, esteu pagant per sobre del que necessiteu i la persona que s’ocuparà del fill/a no serà necessàriament un especialista en infants.

Una tercera opció és la de contactar prèviament amb una persona que, quan la necessitis, la puguis trucar i vingui, a ajudar-te. En positiu, aquesta solució et permet tenir molta confiança en aquesta persona, ja que tu mateix n’has fet la tria i saps que la tindràs en el moment que la necessitis i en negatiu, que has de dedicar-hi un temps del qual no disposes gaire al procés de selecció i que la solució no és definitiva a mig i llarg termini.

En quart lloc, hi ha les famílies que truqueu a una empresa que dóna aquest servei. En aquest cas aconseguiu una solució immediata al problema i una empresa al darrere que assumeix la responsabilitat, però també una persona que no està especialitzada en nens, ja que aquestes empreses tenen el seu negoci principal en la cura de persones grans i dependents, i el preu que es paga, com ha de donar per l’empresa i per la treballadora, no és competitiu, és a dir, la relació qualitat/preu no és bona.

I ja finalment, la darrera solució per la qual s’opta és la de fer teletreball, si és possible, i/o no anar a treballar. L’avantatge d’aquesta darrera solució és òbvia, ningú no cuidarà millor que tu al teu fill/a, però d’ altra banda, us estareu tota l’estona qüestionant per sentir que no estàs complint al 100% amb les teves responsabilitats envers l’empresa ni tampoc amb el teu fill/a, la teva imatge professional pot ser posada en dubte amb les seves conseqüències (promoció, sou, etc.). I sens dubte, la feina que no facis avui, l’hauràs de fer demà.